Meistä


Tietoa meistä
Marjo & Jari

Meillä on ollut koiria vuodesta 1997 lähtien. Vuonna 2008 ostimme espanjanvesikoiran ja sen myötä ihastuimme rotuun niin paljon, että päätimme alkaa kasvattamaan niitä. Syksyllä 2009 kävimme kasvattajakurssin ja allekirjoitimme kasvattajasitoumuksen. Myöhemmin syksyllä lähetimme kennelnimianomuksen. 17.3.2010 Suomen Kennelliitto hyväksyi Maravilloso kennelnimen. Samana päivänä syntyi myös ensimmäinen pentue Minnille. Marjo on käynyt myös Suomen kennelliiton kasvattajan jatkokurssin helmikuussa 2011. V. 2016 Marjo liittyi SuKoKaan (Suomen koirankasvattaja yhdistykseen). Kuulumme Suomen Kennelliitto ry:n, Vesikoirat ry:n, Espanjanvesikoiraharrastajat ry:n ja Espoon Koirakerho ry:n. Marjo kuuluu myös Etelä-Suomen Nose Work ry:n (Nuuhkut).

Kasvatamme perroja pienimuotoisesti kotonamme, muutama pentue per vuosi. Pennut asuvat perheemme kanssa tottuen erilaisiin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Kolme ensimmäistä viikkoa rauhoitamme huoneen, jossa pentulaatikko on. Tänä aikana emo saa rauhassa hoidella pentujaan. Päivittäin pennut saavat ihmiskosketusta, pidämme sylissä ja silittelemme (koskettelemme pentujen tassuja, korvia sekä koko kroppaa) . Neljän-viiden viikon ikäisinä ne saavat pikkuhiljaa tutustua meidän muihin koiriimme. 3-4 viikon ikäisenä siirrämme pennut olohuoneeseen pentuaitaukseen. Sieltä kuulevat meidän arjen ääniä. Pentuaitauskin on emon ja pentujen valtakuntaa, muilla koirillamme ei ole sinne asiaa. Perheemme ihmiset oleskelevat ja leikkivät pentujen kanssa aitauksessa. Seuraavana "maailmaan" tutustumisena on, että saavat päivisin oleskella ihmisten ja koiriemme seurassa pentuaitauksen ulkopuolella. 4-5 viikon iässä aloitamme ulkoilua. 5-6 vk:n iässä "valtaavat" olohuoneemme, ja sen jälkeen useimmiten aitauksessa ei enään haluta nukkua öitä.

Harrastamme koiriemme kanssa agilityä (Mysli, Manteli, Malva, Mousse), Rally-Tokoa  (Mysli, Manteli, Malva, Mousse) sekä Nose Workiä (Mysli, Malva), Hoopersia (Manna, Mysli, Manteli, Malva, Mousse), Hakua (Malva, Mysli). Myös jonkun kerran vuodessa käymme paimentamassa lampaita, teemme verijälkeä (MeJä) ja näyttelyjä. Myös haluamme pentujen tulevien kotien harrastavan jotain perronsa kanssa. Perro on työkoira, joka kaipaa liikuntaa, aivotyöskentelyä ja ihmisen kanssa yhteistä tekemistä. Ikä ei ole rajoite: lampaiden paimennnusta pääsivät 4kk ikäiset Mousse ja Mökö syksyllä 2023, Manteli ja Malva aloittivat NoseWorkin 4kk ikäisenä. Seniorinakin koiramme ovat harrastaneet esim Rally-Tokoa, lampaiden paimennusta. Vepeä harrastimme Myyn ja Merin kanssa, vielä sennu ikäisinä harjoittelimme omatoimisesti. Agilityn olemme lopettaneet siinä vaiheessa, kun vauhtia oli, mutta kropan hallinta ei iän takia ollut turvallista. Syksystä kevääseen pidämme kasvateillemme Vantaanpuistossa Koirakeitaalla perjantai iltaisin treenejä. Marjo vetää pennuille koulutusta sisältäen agilityn ja Rally-tokon alkeet. Millis vetää agilityä yli yksi vuotiaille kasvateillemme. Järjestämme myös Haku- ja Hoopers treenejä. Pari kertaa vuodessa käymme kasvattien kanssa lampaita paimentamassa Woollandiassa. Keväällä-kesällä pyrimme pitämään viikonloppuleirin, jossa pääsee treenaamaan mm Rally-Tokoa, NoseWorkiä, agilityä, Hakua - nämä riippuen siitä löytyykö kasvattiemme omistajista minkäkin treenin vetäjää. 


Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja rodunomaisia espanjanvesikoiria. Pennut myymme tai sijoitamme käyttäen Suomen Kennelliiton lomakkeita. Jos olet päättänyt hankkia perron ja kiinnostuit tulevista pennuistamme, otathan yhteyttä joko puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, vastaamme mielellämme!
0503466742,  kennelmaravilloso@gmail.com


- Marjo & Jari Millis

Syksyllä 2013 suoritin Kennelliiton kasvattajan peruskurssin hyväksytysti läpi ja maaliskuussa 2014 liityin Kennel Maravillosoon kasvattajaksi. Olen koirahieroja koulutuksen käynyt.

Omaan laumaani kuuluu tällä hetkellä lapseni Rufus sekä energiset perrotytöt Muru, Mansi ja Maito. Muru tuli minulle vuonna 2011 ja Mansi tuli vuoden 2013 Maravilloson F-pentueesta. Maito on Mansin ensimmäisestä pentueesta eli vuoden 2015 Disney-pentueesta.

Meidän koiraharrastuksiin kuuluu agility, dobo ja rallytoko. Agility on vienyt ihan mukanaan. Se, että harrastelen ja kisailen itse minun ja vanhempieni koirilla ei riittänyt vaan kävin agilityn koulutusohjaajan peruskurssin, jotta osaan kouluttaa muita ja jakaa agilityiloa muillekin!

- Millis 

millis.sommarberg@hotmail.com

Yhteystiedot

Kennel Maravilloso

Lähdemäentie 70, 03300 Otalampi 

050 346 6742

kennelmaravilloso@gmail.com

@KennelMaravilloso

Luo kotisivut ilmaiseksi!