Pentueet

Meille on syntynyt ihania pentuja jo vuodesta 2010.

Maravilloson pentueet

                             Alla löydät listattuna Maravilloson kaikki pentueet.         

Valentin-pentue

Syntyivät 13.02.2024

Uroksia:  Maravilloso Valentin James Bond  "Nano"

Narttuja:  Maravilloso Valentin Sorpresa     "Runo"                                                                      Maravilloso Valentin Comadreja  "Alma"                                                                      Maravilloso Valentin Marcarilla    "Maisa

    

Pentueen emo Maravilloso Tierra, Bondie. Bondien terveystulokset: Lonkat A/A (lonkkaindeksi 110%), kyynäreet 0/0, olkanivelen osteokondroosi ei todettu/ei todettu, selkä: VA0, LTV1 (lievä), silmät RD geograafinen (Kennelliitosta ohje annettu, että terve silmäisen kanssa voi yhdistää), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio N/N (terve), PRA-A. Näyttely: AVO-ERI. Harrastaa agilityä.

Bondieta näemme viikottain meidän kasvateille järjestämässä treeneissä. Bondie on iloinen, sosiaalinen ja avoin tyttö. Agilityssä vauhtia riittää, taitavasti suorittaa ohjatut radat. Meillä hoidossa ollessaan sopeutuu hyvin perrotyttö laumaamme. Marjon ja Jarin nähdessään intopinkeenä haluaa tulla moikkaamaan.

Bondie emännän kertomus neidistä: Bondie on äärimmäisen luottavainen koko perheen koira. Sen voi ottaa mukaan ihan kaikkialle, ja on tottunut liikkumaan sekä luonnossa että kaupungin vilinässä. Kulkee kauniisti hihnassa ja ohittaa muut koirat rauhallisesti. Mikäli toinen koira "uhittelee" osaa kyllä vastata haasteeseen, mutta on täysin hallittavissa. Kaikkeen uuteen suhtautuu viileän tyynesti, ja sopeutuu asiaan kuin asiaan sen kummemmin hötkyilemattä. Milliksen agility treeneissä ollaan käyty, ja Bondie on kyllä uskomattoman reilu ja yrittää viimeiseen asti, vaikka ohjaajalla usein menee oikea ja vasen sekaisin. Treeneissä ei kierrokset nouse turhasta, osaa odottaa rauhassa omaa vuoroaan, vauhtiakin on viime aikoina alkanut löytymään. Muita lempi touhuja on lelujen haku, joita jaksaa noutaa loputtomiin, niin sisällä kuin ulkona. Jos leikittäjältä loppuu virta, niin Bondie jatkaa lelun heittelyä itsekseen. Mökillä noutaa mielellään vedestä lelua, ja ui muiden kanssa pitkiäkin pätkiä. Perheen nuoriso on opettanut Bondien olemaan  SUP-laudalla. Neiti pysyy hyvin mökillä aitaamattomalla tontilla, ja kulkee vapaana ihmisen lähellä. Perhe liikkuu paljon asuntoautolla, Bondie on tottunut matkaaja, niin lyhyemmillä kuin myös pidemmillä reissuilla, aina Norjan vuonoille asti vaeltamaan. Kotioloissa Bondie on aina iloinen ja tervehtii vieraat, mutta palaa nopeasti omiin hommiin, yleensä pötköttelemään. Yksi pahe hänellä on, ja se on ruoka. Neiti on auttamattoman ahne ja löytää kaikki namijämät taskun pohjilta, ihmisten välipalat laukuista, mikäli sellaista on jätetty tarjolle :) .


Isänä Florandos Peter Pan, Leo. Leon terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 115%), kyynäreet 0/0, selkä:VA0, LTV0, silmät: ei perinnöllisiä silmäsairauksia, CHG N/N (terve), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat (10/22), Diluutio N/N (vanhempien mukaan),  PRA-A (vanhempien mukaan). MH suoritettu. Harrastaa Noseworkiä.

Leo tuli meille myöhään illalla astutusreissulle, kun Bondien progesteroniarvot olivatkin jo sen verran koholla, että pikapikaa Jari haki pojan meille. Leo tuli hyvin luottavaisesti, reippaasti tutustumaan meidän kotiin. Nukkui rauhallisesti uudessa paikassa. Kaiken kaikkiaan hyvin luottavainen poika. Matkat vieraassa autossa ja vieraiden ihmisten kanssa sujuivat hyvin. Hyvin tasapainoisen ja iloisen oloinen poika. 

Leon omistajan kuvaus pojasta: Leo on iloinen nuori herrasmies, joka asuu omakotitalossa vanhemman perrouroksen seurana. Hän on perheen hauskuuttaja, aina uusi jekku mielessä. Leo on harrastanut pienestä asti Noseworkia ja onkin aina yhtä innokkaana mukana kun pääsee nenähommiin. Muita Leon lempipuuhia on ehdottomasti uiminen ja frisbeen hakeminen, näitä hän voisi jatkaa loputtomiin. Kesäisin parasta on hyppiä mökkilaiturilta lelun perässä järveen, myöskään ihmisten hän ei anna pulikoida yksin. Kotioloissa Leo on todella seurallinen ja kaipaa aktivointia, herkkujen eteen hän on valmis tekemään mitä vain. Jännittäviin asioihin tutustuu oman ihmisen tuella ja sopeutuu uusiin tilanteisiin nopeasti. Leo pysyy vapaana ihmisen lähellä ja pihapiirissä, innostuessaan osaa olla äänekäs, mutta ei ole muuten turhasta haukkuja. Kotiin tulevat vieraat toivotetaan tervetulleeksi eikä rapsutuksista voi koskaan saada tarpeeksi, mikäli rapsutukset loppuvat niin asiasta kyllä huomautetaan. Toisia koiria, etenkin tyttöjä Leo rakastaa, mutta innokas tutustumistyyli ei ole kaikkien neitien mieleen. Leo on kaiken kaikkiaan avoin ja kiltti energiapakkaus, joka pyrkii miellyttämään ihmistä ja aistii ihmisten tunnetiloja tarkkaan.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti on 6 sukupolven mukaan 2,97

Bondie

Leo

Lumi-pentue

Syntyivät 22.02.2021

Urokset: 2 Nartut: 2

Emona Nana, Maravilloso Rosaleda. Nanan terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 110%), kyynäret 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa ok, Diluutio D/D (terve) vanhempien mukaan, selkä: VA0 (normaali, LTV0 (normaali). Näyttelystä JUN ERI. Nana keskikokoinen, paino noin 17kg.

Nanan emännä kertomus neidisttään: Nana syntyi keväällä 2018 ja tuli meille perheen ensimmäiseksi koiraksi. Nana on ollut helppo koira kasvattaa, kun on muistanut toimia johdonmukaisesti ja palkita ahkerasti opituista jutuista herkuilla tai leikkimällä.Noin puolivuotiaasta alkaen esittelimme Nanalle eri lajeja kuten Doboa, Noseworkia, pentu agilityä, Rally-Tokoa, sekä lampaiden paimennusta. Kaikkeen tekemiseen Nana lähti ja lähtee edelleen innolla mukaan. Nana on tarkkaavainen oppilas, joka tekee asioita harkiten, täydellä sydämellä. Nanalla on aivan ihastuttava katsekontakti ja se odottaa selkeää, maltillista ohjausta kouluttajalta. Nana on rauhallinen koira, ollut pennusta asti, mutta innostuu tekemään ja on vauhdikas, kun pääsee "töihin" esimerkiksi agilityradalla. Vesikoiralle tyypillinen uinti ei ole Nanan suosikkilajeja, Nana osaa uida oikeassa asennossa, mutta menee veteen vain erittäin mielekkään lelun perässä, mutta silloinkin kahlaten. Virvelikalastus merenrannalla on sen mieluisinta puuhaa, silloin uiminenkin kuuluu hauskoihin lajeihin.
Edellisistä lajeista aktiivisimpia ovat agility ja Rally-Toko, niitä treenaamme ohjatussa ryhmässä, mutta Nose Workia harrastamme kotioloissa ja testaamme taitojamme ohjatussa ryhmässä satunnaisesti.
Nana on ollut perheenjäsen aivan pienestä pitäen ja sopeutunut kaikkiin yhteisiin harrastuksiin ja menemisiin, kuten mökkeilyn ja moottoriveneilyyn kesäisellä saaristomerellä.

Isänä Luca, Ay Picaro Quinto. Lucan terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 103%), kyynäret 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa ok, Diluutio D/D. Luonnetesti 144p. Näyttelystä AVO ERI SA.

Lucan omistajan kertomusta poijastaan:
Luca on koiralaumamme ehdoton pomo, asema perustuu enemmänkin auktoriteettiin kuin muiden pomottamiseen. Poika on mamman suuri rakkaus ja oikea sylikoira. Kotona rauhallinen kainaloinen, mutta harrastuksissa täynnä toimintatarmoa. Lucan kanssa on harrastettu kaikenlaista mm. agilitya, Rally-Tokoa, VEPEä, tokoa, jälkijuttuja ja Nose Workia omaksi iloksi ja poika toimii Suomen etsijäkoirat ry:n etsijäkoirana. Vahtii kotia ja ilmoittaa varmasti, jos joku meidän tontilla liikkuu. Luonteeltaan melko vilkas, ystävällinen ja oikea herrasmies. Tykkää ihmisistä ja mielellään tulee kaikkien viereen rapsutuksia kerjäämään. Toisiin koiriin suhtautuu ystävällisesti, mutta ei alistu pullistelijoille. Luca rakastaa uimista, jäljestämistä, metsässä liikkumista, ja oikeastaan kaikkea mitä vain voi mamman kanssa puuhata. 
Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,27% kuuden sukupolven mukaan 

Maravilloson pentueet

Valentin-pentue (2024)

Lumi -pentue (2021)

Planeetta-pentue (2020)

Lady and the Tramp-pentue (2020)

T-pentue (2020)

Noche Amor-pentue (2020)

Navidad-pentue (2019)

S-pentue (2019)

Under The Sea-pentue (2019)

Berries-pentue (2019)

R-pentue (2018)

Leijonakuningas-pentue (2017)

Saari-pentue (2017)

P-pentue (2017)

O-pentue (2017)

Frozen-pentue (2016)

N-pentue (2016)

M-pentue (2016)

Carmen-pentue (2016)

Disney-pentue (2015)

L-pentue (2015)

J-pentue (2014)

I-pentue (2013)

H-pentue (2013)

F-pentue (2013)

E-pentue (2012)

C-pentue (2010)


Pentue-kuvia löytyy Kennel Maravilloson Facebook-sivulta 


Planeetta-pentue

Syntyivät 08.08.2020

Urokset: Maravilloso Jupiter "Tammi"

               Maravilloso Neptuno "Rico"

Nartut:    Maravilloso Tierra "Bondie"

Emona Nekku, Maravilloso Princesa. Nekun terveystulokset: lonkat B/C (lonkkaindeksi 102), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A, selkä: VA0 (Normaali), SP0 (puhdas) , LTV1. Näyttelyt AVO-ERI. Nekku on keskikokoinen ja painaa 16.3kg.

Nekun emännän kertomus: Nekku on innokas kaikkeen tekemiseen ja aina mukana ihan missä tahansa hommassa. Toki myös sohvalla makoilu ja laiskottelu ihmisten kanssa on sen lempipuuhia. Se rakastaa omia ihmisiään ja kaikkia muitakin, kunhan saa tutustua omassa tahdissaan. Lapset on sen erityissuosiossa, eikä Nekkua haittaa vaikka pienet ihmiset joskus tervehtivät sitä rajumminkin.Nekku on toiminut koulukoirana ihan pennusta asti ja on sopeutunut hienosti koulun meteliin, temmellykseen ja erilaisiin tiloihin. Nekku rakastaa agilityä ja radalla haluaisi mennä tuhatta ja sataa. Aksaa se on treenannut oman perheensä nyt 12-vuotiaan tytön kanssa jo kaksi vuotta. Nekku on kokeillut myös Rally-Tokoa ja lampaiden paimennusta, ja kaikki harrastaminen on sille tosi mieluisaa. Oman perheensä kanssa Nekku harrastaa vielä matkailuautoilua ja on kyydissä kuin kotonaan. Uudet paikat tutkitaan aina innokkaasti ja uimaan on päästävä, jos vain mahdollista!
Nekun suosikkiaisioita ovat ehdottomasti asioiden noutaminen vedestä, metsässä juoksentelu, kepit, syöminen ja hyvistä paikoista rapsutusten saaminen.

Isänä Mauno, Florandos Love Comes In Summernight. Maunon terveystulokset: Lonkat A/A (lonkkaindeksi 113), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A (terve), Diluutio D/D (terve), selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali).

Mauno on erittäin aktiivinen, utelias, ihmisrakas, mutta myös herkkä persoona. Rakastaa metsässä ja mökillä olemista sekä nenätyöskentelyä. Isäntä haluaa kovasti saada Maunosta metsästyskaveria, mutta on vielä aika malttamaton iän takia. Maunon emo olla kova riistavietti, ja Mauno oppii paljon metsästyasioita, kun emo tekee ne ensiksi. Uiminen on parasta varsinkin, jos veteen heitetään lelu minkä käskystä noutaa, koska lelut on sille hyvin tärkeitä. Muiden koirien seurassa on hyvin kiltti ja lähtee heti leikkiin mukaan, jos muut ovat kilttejä, ei pidä uhkaavista koirista. Koti on sille tarkka paikka, ja reagoi heti, jos joku ylittää tonttini rajat. Maunon perheeseen kuuluu kaksi lasta, ja on aina heidän leikeissään mukana, mutta tarvittaessa myös erotuomarina. Mauno on käynyt muutamissa mätsäreissä harjoittelemassa näyttelyitä varten, mutta näyttelysuunnitelmat menivät mönkään tämän maailmanlaajuisen tilanteen vuoksi, mutta isännän mielestä Mauno on luonnonlahjakkuus. Rakastaa halailuja ja lähekkäin olemista. Sillä on hieman omatapa osoittaa rakkautta ottamalla ihmisteni ranteet suuhun hellästi. Osoitaa myös katumuksen hyvin selkeästi, jos joku vahinko on käynyt. Ei pelkää vieraita ihmisiä, mutta ei pidä, jos joku liian äkkiä yrittää rapsutuksia tarjoilla. Tarvitsee omaa aikaa tutustua ihmisiin ja heidän "tarkoitusperiin".Maunon isä on virallinen etsijäkoira. Onkin useasti päässyt etsimään ja paikallistamaan kadonneen eläimen.
Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,11% kuuden sukupolven mukaan.

Alla emä "Nekku" ja isä "Mauno"

Lady and The Tramp-pentue

Syntyivät 25.05.2020

Urokset: Maravilloso Trusty "Nipa", Maravilloso Tramp "Tahvo", Maravilloso Jock "Riki"

Nartut: Maravilloso Peg "Tilda", Maravilloso Lady "Mäntä"

Emona Maito, Maravilloso Little Mermaid. Maidon terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 106), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A, Diluutio D/D (terve). Näyttelyt AVO-EH. Maito on pieni (säkä 38cm, paino 11kg) agilyä harrastava medikokoinen perro.

Maito asuu Milliksen, Royn ja Rufus pojan (1v6kk) ja kahden perrotytön (Muru ja Mansi) kanssa. Harrastaa agilityä, ja jonkun kisankin käynyt. Kotona harrastavat koiratemppuilua. Maito on aktiivinen ja eloisa tyttö. Rufus ja Maito ovat parhaita kavereita. Nukkuvatkin välillä yhdessä. Vihdin perrolauman kanssa on paljon tekemisissä: käy hoidossa ja kyläilemässä, yhdessä tehdään lomareissuja. Vihdin kotimme voisi sanoa olevan Maidon kakkoskoti.

Isänä Leo, Maravilloso Simba Del Rey León. Leon terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynäreet 0/0, silmät terveet, selkä tutkittu (VAO (normaali), SPO (puhdas), LTV0 (normaali) ), polvilumpioluksaatio 0/0. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve), PRA-A. Näyttelyt: JUN-ERI, VSP, SERT. Leo epävirallinen mittaus säkä noin 44 cm, paino 18kg. Leo asuu isänsä Elmon luona.

Leon emännän kuvaus siitä: Leo on iloinen, leikkisä (löytyy taistelutahtoa), tavaroita kanniskeleva hännänheiluttaja, joka touhuilujen jälkeen väsähtää mielellään sohvalle viereen. Lihaksikas sporttipoika on nopeasti oppiva ja helposti koulutettava, mielyttämisen haluinen, itsenäinen ongelmienratkoja, joka viihtyy saunassa kovissakin löylyissä. Vaikka Leo on vilkas ja välillä kierroksilla käyvä, niin nenähommissa se keskittyy ja työskentelee sitkeästi ja tarkasti. Leo harrastaa PK-lajeista hakua, jälkeä ja esine-etsintää. Tavoite olisi suorittaa ph-koe, kisakoiraksi Leo on liian pieni kooltaan. Rally-Tokossa kisailee voittajaluokassa. Vuoden verran on harrastanut Nose Workiä ja agilityä. Näyttelyihin on tarkoitus tulevaisuudessakin mennä.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 2,16% kuuden sukupolven mukaan.

Alla emä "Maito" ja isä "Leo"

T-pentue

Syntyivät 06.03.2020

Urokset: Maravilloso Tesoro Marrón "Pontus", Maravilloso Trol Cara "Uno", Maravilloso Toro Fuerte "Kobe"

Nartut: Maravilloso Traza Ojo "Pipsa", Maravilloso Trenza Frente "Coco"

Emona Malla, Maravilloso Isla De Amor. Mallan terveystulokset: lonkat C/C (lonkkaindeksi 95), kyynäreet 0/0, silmät terveet, selkä terve (VA0, SP0, LTV0), PRA-A, Diluutio D/D (terve), kilprauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttely: JUN-ERI, SERT.

Mallan perheen kuvaus neidistä: Malla on aktiivinen, reipas ja ihmisrakas. Vieraat toivottaa iloisin haukahduksin ja häntää heiluttaen. Myös eri ikäisten lasten ja koirien kanssa tulee hyvin toimeen. Malla harrastaa Rally-Tokoa (vakioryhmässä viikottain), kisoissakin jo käynyt. Mallalla ei ole juurikaan ennakkoluuloja uusien asioiden kokeilemisessa, ja tämän ansiosta sen kanssa on ollut helppo tutustua Doboiluun (käy kerran kuukaudessa). Nose Worki viikonloppukurssin on käynyt, ja kotioloissa sen jälkeen treenaillut. Myös lampaita on käynyt paimentamassa. Malla on vesikoira kirjaimellisesti. On sitten vettä missä vaan, niin sinne on päästävä. Vedestä noutaminen kuuluu suosikkiharrastuksiin.

Meillä Malla on kyläillyt useastikkin, ja hyvin on sopeutunut laumaamme. Tyttöjen kanssa leikit sujuu hyvin. Meidän ihmisten kainalossa sohvalla tykkää nautiskella rapsuttelusta.

Isänä Sulo, Florandos Prince Of Loyalty. Sulon terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 113), kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttely: JUN-EH.

Sulon perheen kuvaus pojasta: Sulo on rauhallinen, harkitsevainen, ystävällinen, viisas, herkkä ja rakastava pallohullu. Sulo päästelee hassuja pörinöitä ja huokauksia käydessään lepäämään, sekä haukkuu ilmoittaessaan vieraista. Rakkausmörinää pitää lelu suussa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Ikävätkin toimenpiteet, trimmailut ja eläinlääkärissä käynnit sujuvat suurempia hermoilematta. Sulo onkin parhaillaan kouluttautumassa koulukoiraksi Koirat Kasvatus ja kuntoustyössä ry:n ja JAMSin järjestämällä kurssilla. Sulo on harrastanut agilitystä Rally-Tokoon, mutta rakkaimpia harrastuksia ovat ehdottomasti Nose Work ja muut hajuhommat. Uimisesta tykkää. Sulo elää ja toimii useimmiten "Hidasta Elämää" teeman mukaisesti ja energiaa harkiten käyttävästi, olematta kuitenkaan laiska lapanen. Ihana ja rakas sydämellinen koira!

Sulo on meidän Myslin veli, paljon samanlaisia luonteenpiirteitä sisaruksista löytyy. Sulon Marjo tapasi jo pentukoulussa. Oli silloin avoin ja reipas pentu. Nyt Mallan kanssa Marjon mennessä heille, terveihti Marjoa, mutta Malla vei voiton. Alkoivat juoksuleikkejä iloisesti leikkimän..

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,10 % kuuden sukupolven mukaan.

Alla emä "Malla" ja isä "Sulo"

Noche Amor-pentue


Syntyivät 10.01.2020

Urokset: Maravilloso Noche Amor Héreo "Redi", Maravilloso Noche Amor Principe "Papu", Maravilloso Noche Amor Querido "Onni"

Nartut: Maravilloso Noche Amor Perla "Peppi"

Emona Nella, Maravilloso Noche Tibia. Nellan terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 104), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet (yksi ylimääräinen ripsi), PRA-B (kantaja), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelytulokset 2xSERT. Nella harrastaa agilityä. Käy kerran viikossa kasvateillemme järjestämissämme treeneissä. Rally-Tokoakin jonkun verran treenaillut. Nella asustaa perheessä, jossa on myös toinen perronarttu, myös kasvattimme. Nella sopeutuu hyvin meidän omaan laumaamme, kun on meillä hoidossa. Ei arkaile, vaan asettuu taloksi heti. Tietää ruokailessakin, missä järjestyksessä ruokakipot tarjotaan, siis oman paikkansa järjestyksessä. Rapsutteluja tulee hakemaan niinkuin muutkin tyttömme. Samoin viereemme tulee nukkumaan. Sopeutuvainen neiti, ollaan sitten liikuttu missä paikoissa vaan. Nellan perheen kuvaus Nellasta: Aktiivinen, sopeutuvainen, seurallinen, utelias, kaikkien kaveri ja pusuttelija. Aika vähällä harjoituksella oppiva. Kaiken kaikkiaan hurmaava neitokainen.

Isänä Uuno, Sano Bolero Noche De Agosto. Uunon terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 108); kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Selkä ja polvet tutkittu epävirallisesti terveiksi. Näyttelytulokset FI MVA. LTE 144p. Uuno asuu kolmen aikuisen perheessä (vanhemmat+lapsi). Uunon perheen kuvaus: Uuno on kotona rauhallinen loikoilija, ei vaadi jatkuvaa huomiota. Tyytyy pelkkiin lenkkeihin, kun on treeneistä taukoa. Arjessa mutkaton ja helppo kaveri, sen kanssa voi liikkua missä vain huoletta. Riistaveittiä ei ihan hirveästi ole, pupun tai peuran perään saattaa lähteä nähdessään, mutta tulee nopeasti takaisin. Agilityä harrastanut jonkin verran, tykkää lajista. Myös Rally-Tokoa, siinä ALO-luokassa kaksi tulosta. Lempi laji on PK-haku. Siinä Uuno on varsin pätevä, ja haukkuu hyvin. Ruoka-ajat ovat tärkeitä, pitää huolen, että tarjoilu pelaa silloin kun kuuluukin.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,20% kuuden sukupolven mukaan.

Alla emä "Nella" ja isä "Uuno"

Navidad-pentue

Syntyivät 16.12.2019

Urokset: Maravilloso Blanco Navidad "Hopo", Maravilloso Duende Navidad "Onni", Maravilloso Reloj Navidad "Hugo"

Nartut: Maravilloso Mágica Navidad "Piko", Maravilloso Estrella Navidad "Kerttu", Maravilloso Almendra Navidad "Manteli", Maravilloso Princesa Navidad "Toffe"


Emona Mysli, Florandos Princess Of Tenderness. Myslin terveystulokset: lonkat B/A (lonkkaindeksi 106), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-ERI, PN2, VARA-SERT. Mysli harrastaa agilityä, Rally-Tokoa (testin läpäissyt), Rally-Tokoa (ALO). Mysli oli Vesikoirien mestaruuskisassa ALO-luokassa 2. . Nämä yhdet kisat ehdittiin käydä ennen astutusta. Mysli on luonteeltaan "kaikkien kaveri". Ei kylläkään mene juosten vieraiden ihmisten luokse. Jos joku koira sitä komentaa tai sille ärähtää, niin yleensä kääntä pään pois ja jatkaa matkaa. Osaa kyllä puolustautua, jos sellainen tilanne on. Meidän omista koiristamme Mysli on rauhallisin, mutta harrastuksissa löytyy oikeanlainen vire. Se ei ole turhan hötkyilijä. Silloin kun tehdään töitä, niin se on täysillä mukana. Neiti on hyvin ahne ruoan perään, joten on ollut helppo motivoida uusien asioiden opettelussa. Mysli tykkää omanväen kainalossa nukkua ja nauttii rapsuttelusta. Välillä tulee komentamaan, että saisi rapsutteluja. Lapsista tykkää. Milliksen pojan Rufuksen (10kk) hyvä kaveri on.Isänä Aston, Perro Cabo Abramis. Astonin terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynärnivelet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGA negat, Diluutio D/D (terve), NAD terve. Tittelit: POHJ MVA, FI MVA, DK MVA, FI JVA, SE JVA, DKV-18 (Tanskan voittaja). LTE 159p. Aston on sosiaalinen, avoin, mukava uros ja mukautuu hyvin erillaisiin ympäristöihin. Sillä ei ole metsästysviettiä, joten metsässä sen voi pitää vapaana. Se harrastaa jäljestystä, ja kisailee siinä.

Kesällä, kun kävimme (Marjo, Jari ja Mysli) tapaamassa Astonia, niin se tuli iloisesti meidän luokse. Myslin kanssa intoutuivat leikkimään. Todella ihana suloinen poika. Niin me kaikki ihastuimme heti Astoniin. Lokakuussa Myslin ja Astonin rakkaus roihahti.Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,27% kuuden sukupolven mukaan.

Alla isä "Aston" ja emä "Mysli"

S-pentue

Syntyivät 31.10.2019

Urokset: Maravilloso Solista "Coco", Maravilloso Sonido "Otso", Maravilloso Susurro "Nuutti", Maravilloso Silbido "Otto", Maravilloso Suspiro "Pepe"

Emona Oona, Maravilloso Frozen Anna. Oonan terveystiedot: lonkat B/A (lonkkaindeksi 104), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä JUN-ERI, AVO-EH. Oona on suht pieni tyttö, painaa 14kg. Pääharrastus on agility, harrastanut pennusta lähtien. Rally-Tokoa nuorempana harrasti. Nose Work kurssin käynyt syksyllä 2019 - ohjaajalta sai kehuja, kun oli suloinen taitava nenän käyttäjä. Oona asustaa kahden teini-ikäisen ja heidän vanhempiensa kanssa. Vihdissä on ollut hoidossa useinkin, ja hyvin laumaan (kuuden koiran) sopeutunut. Mielellään lähtee Vihtiin, kun Marjo tai Jari käynyt hakemassa. Kotona Oona nauttii kainalossa oleilusta ja nukkumisesta, sekä mökillä vapaana juoksemisesta ja uimisesta.

Isänä Toffi, Maravilloso Maizal. Toffin terveystulokset: lonkat C/C (lonkkaindeksi 92), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-ERI, VARA-SERT. Toffi on perusluonteeltaan rauhallinen tutkiskelija. Nopeasti asiat oppiva. Agilityradalla syttyy ja silloin mennään kovaa vauhtia. Ohjaajalta vaatii nopeaa reagtiota ilmoittaa seuraava este, ettei Toffin tarvi lähteä kyselemään, että mihis menen. Toffin kaverina kotona on muutama vuosi vanhempi Caro perrouros. Ovat tosi tärkeitä toisilleen. Perheeseen kuuluu Ritva ja Harri. Viikonloppuisin silloin tällöin heidän lapsenlapsensa tulevat mökille poikien kanssa leikkimään. Mökillä oleskellevat paljon. Siellä Toffi nauttii uimisesta. Iloisena pojat tulevat Marjon ja Jarin luokse hoitoon. Ovat olleet pisimmillän kolme viikkoa yhtä putkeen hoidossa, ja hyvin ovat viihtyneet tyttöjemme kanssa leikkien.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,27% kuuden sukupolven mukaan. Pennuista odotamme vanhempien mukaan vauhdikkaita harrastuskoiria, rauhallisemmissa lajeissa taitavia työskentelijöitä.

Alla emä "Oona" ja isä "Toffi"

Under The Sea- pentue


Syntyivät 18.1.2019

Urokset: Maravilloso Sebastian "Viljo", Maravilloso Flounder "Lucifer"

Nartut: Maravilloso Aquata "Ade", Maravilloso Ursula "Mekku", Maravilloso Ariel "Kira"

Emona Maito, Maravilloso Little Mermaid. Maidon terveystiedot: lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A., kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-EH. Maidon säkä 38cm, painaa 11kg. Pieni, pippurinen ja sitkeä tyttö. Harrastaa agilityä. Vauhtia riittää radalla. Hienosti yhteistyö pelaa Milliksen kanssa, korvatkin on tallella radalla. Milliksen kanssa harrastavat kotona sirkustemppuja ja Doboilua. Maito asustaa Milliksen, Royn ja vauva luona, siellä myös kaksi perro tyttöä (Muru ja Mainsi) Maidon lisäksi. Aika ajoin on Marjon ja Jarin luona hoidossa Vihdissä. Hyvin tulee toimeen koiralaumassa ( Marjon ja Jarin kuuden koiran kanssa). Yhdessä tehty koko lauman kanssa lomareissuja, ja reippaiden tyttöjen kanssa ne ovat onnistuneet hyvin. Maito matkustaa ongelmitta erillaisissa kulkuneuvoissa. Maito nukkuu Milliksen tyynyn takana, Vihdissä Marjon tyynyn takana. Pojille välillä pitää kiljua, mutta nopeasti hyväksyy ne ja lähtee niiden kanssa leikkimään.

Isäksi pienten kommellusten jälkeen päätyi ihanainen, komea, taitava Fredde (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe).

Fredde harrastaa monia eri lajeja. Nosework on noussut suosikiksi. Harrastuksissa tehdään innolla ja täysillä, silloin ei ulkopuoliset häiriöt häiritse. Kotona osaa jo nauttia sohvalla rapsuteltavana olemisesta, ikä tekee tehtävänsä ;) . Ikänsä on ollut terve. Eläinlääkärin luona käynyt ottamassa vain rokotukset.

Alla löytyy kertomuksia Freddestä. Tästä pentueesta odotamme vauhdikkaita ja innokkaita harrastuskoiria.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,06% kuuden sukupolven mukaan.

Alla vasemmalla emä "Maito" ja oikealla isä "Fredde"

Berries-pentue

Syntyivät 15.1.2019

Urokset: Maravilloso Frambueso "Bruno", Maravilloso Escaramujo "Nero", Maravilloso Zarzamora "Pyry", Maravilloso Arándano "Kiba"

Nartut: Maravilloso Fresa "Luna", Maravilloso Baya "Viiru", Maravilloso Cereza "Nella"

Emona on Mansi (Mansikka), Maravilloso Frutilla. Mansin terveystiedot: lonkat C/C, kyynäreet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO ERI, AVK 2. Mansin pääharrastus on agility, sitä on pari kertaa viikossa. Siinä vauhtia riittää radalla. Mansi on hyvin tyytyväinen, kun on radan tehnyt (vaikka aitoja olisikin pudonnut :) ). Iloisena menee ohjaajan luokse tyyliin, että eikös mennyt hienosti. Kotona myös on Dobo pallo, jolla tykkää Milliksen kanssa jumpata. Myös monet ns sirkustemput ovat Mansin mielipuuhia. Myös kotioloissa ja lenkeillä tekevät kaikenlaisia koirajuttuja mm. etsimistä - nenä työskentelyä. Lenkillä metsässä juoksentelee vapaan. Kulkee myös hienosti ihmisen vieressä tai takana - siis seuraa ihmistä, luvalla lähtee muiden kanssa juoksemaan. Mansi rakastaa ihmisiä, ja sen kyllä huomaa nopeasti, kun märkiä pusuja saa. Royn kanssa Mansi käy välillä treenailemassa koirafribeetä. Mansi asustaa Milliksen ja Royn kanssa. Perheeseen kuulu Mansin lisäksi Muru ja Maito perrotytöt sekä vauva. Meillä Vihdissä tytöt kyläilevät usein, saattavat olla viikonkin "lomailemassa". Joten Mansikin on kuin kotonaan meillä - meidän tytöt sekä Milliksen ja Royn tytöt ovat kuin yhtä perrolaumaa. Yhdessä tehty monia lomareissuja mm Saarenmaalle ja Pärnuun. Helppoa reissata reippaiden perrotyttöjen kanssa.

Isänä Fredde (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe).

"Fredde on vauhdikas ja työteliäs koira, joka on aina mukana siellä missä tapahtuu. Se tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, mutta työmoodissa ollessaan ympärillä olevat asiat ovat sille yhdentekeviä. Fredden kanssa harrastetaan eri koiralajeja laidasta laitaan, ja sen onkin monipuolisuudessaan mitä parhain treenikaveri. Sohvaperunaa tästä koirasta ei saa tekemälläkään. Hellyydenosoituksista ei erityisemmin välitä, yöllä kyllä pujahtaa emännän jalkopäähän nukkumaan." - Tämä omistajansa Leenan kertomus Freddestä.

Fredde on sopeutuvainen ja lungityyppi, mitä meillä on ollut ilman perhettäänkin. Mutta kun tehdään jotain, niin heti innokkaana on mukana. Odotamme tästä iloisia ja innokkaita harrastuskoiria. Ns "sohvaperunoiksi" tästä pentueesta ei ole.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,62% kuuden sukupolven mukaan.

Alla vasemalla emä "Mansi" ja oikealla isä "Fredde"

R-pentue

Syntyivät 3.3.2018

Urokset: Maravilloso Roquero "Topi", Maravilloso Regaliz "Jupi"

Nartut: Maravilloso Razón "Vappu", Maravilloso Regalía "Vega", Maravilloso Ramita "Iituliinu", Maravilloso Retreta "Ella", Maravilloso Reina "Luna", Maravilloso Rosaleda "Nana"

Pentueen emo on Meri (Aquatic Mama Cocha) . Musta valkoisin merkein. Terveytulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-B (kantaja). Kilpirauhastulokset ok,TGAa negat. Diluutio D/D terve. Näyttelyssä JUN ERI VASERT, AVO-ERI SA. Meri kisailee Rally-Tokossa MES-luokassa. Harrastaa agilityä ja VEPEä (kesäisin). Myös jälkiä ja hakua jonkin verran.

Joulukuussa Meri oli poikansa Elmon luona kylässä viikon verran, ja silloin oli päässyt hakutreeneihin. Koskaan aikasemmin ei ole hakua treenannut pimeässä, mutta siellä oli kolme maalimiestä löytänyt pimeässä metsässä. Meri keskittyy hyvin kaikissa "työasioissa", eikä siihen vaikuta vaikka työpari olisi puolituttu ihminen. Luonteeltaan Meri on rauhallinen ja sopeutuva. Tykkää leikkiä muiden koirien ja ihmisten kanssa. Meille tulevat ihmiset otetaan vastaa ilosta haukkuen. Ihan vento vieraan ihmisen luokse ei mene juosten. Mutta kun huomaa, että me hyväksymme ihmisen, niin sekin hyväksyy. Ruoka-aika on Merille hyvin tärkeä kohokohta päivässä, joten motivoiminen nameilla onnistuu hyvin. Kotona tai reissussa ,kun Meri haluaa nukkua, niin hakeutuu rauhalliseen paikkaan. Iltaisin syliin tai kainaloon on ihana tulla rapsuteltavaksi.

Pentueen isä on Laku (Aquagruaz Patas Marrones). Ruskea valkoisin merkein. Terveystulokset: lonkat B/C (lonkkaindeksi 100), kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (terve), Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttelyssä AVO-ERI, AVK 1, SERT. Luonnetestissä saanut 140 pistettä. Suorittanut käyttäytymiskokeen (BH).

Laku on kaikkien kaveri. Harrastavat asuntovaunuilua, ja reissussakin poika tulee toimeen lasten ja aikuisten ihmisten sekä toisten koirien kanssa. Käydessämme Merin kanssa Lakun kotona, niin kovasti kiinnosti Meri, mutta tuli myös Marjon ja Jarin luokse rapsuteltavaksi välillä.Meillä kyläili yhden yön seudun, ja hienosti sopeutui vieraaseen paikkaan, vieraiden ihmisten ja koirien kanssa.

Treenaa PK hakua, ja siinä oppi helposti kaikki osiot etsinnän, rullatuonnin ja näytön. Tokoilua on tarkoitus lähteä kisaaman, kun Lakusta kaikki tekeminen on huippu kivaa. Temppujen opettelu kotona on hauskaa, mutta osaa kotona rauhoittua, ja kainalossa on kiva makoilla.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,52% kuuden sukupolven mukaan.

Alla vasemmalla isä "Laku" ja oikealla emä "Meri"

Leijonakuningas-pentue

Syntyivät 9.12.2017

Urokset: Maravilloso Scar Del Rey León "Papu", Maravilloso Simba Del Rey León "Leo", Maravilloso Nuka Del Rey León "Mysti"

Nartut: Maravilloso Kiara Del Rey León "Leona", Maravilloso Sarafina Del Rey León "Rieska", Maravilloso Nala Del Rey León "Alma"

Emona pentueelle on Nala (Maravilloso Jovencita). Terveystulokset: Lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0,, silmät terveet, PRA-A vanhempien mukaan,kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutioD/D. Näyttelytulos AVO ERI.

Nala asustaa perheessä, jossa kolme kouluikäistä lasta. On ollut ihana seurata, kuinka Nala ja lapset tulevt toimeen, sekä kuinka Nala tottelee lapsia. Rakastaa makoilla lasten kanssa sohvalla rapsutettavana Hajutyöskentely kurssin käynyt. Harrastaa agilityä meidän kasvateille järjestetyssä ryhmässä. Siinä Nala on kyllä tosi taitava.Kuulokoirakoulun pääsi aloittamaan keväällä 2016 läpäistyään koulun testin. Mutta harmiksemme koululta loppuivat rahat. Mutta perusasioita kerkesi opiskella. Nala toimii perheen tarpeille kuulokoirana, kun lapset ovat kuuroja (käytävät kuulolaitetta). Muutama vuosi sitten Nala bongasi metsässä lenkillä sairaskohtauksen saaneet 80-vuotiaan mummon, joka makasi maassa tajuttomana. Näin Nala pelasti mummon hengen. <3

Isänä on Elmo (lempparinimiä Emlo, sir Elwood) (Maravilloso Logro). Terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (tutkittu),kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio vanhempien mukaan D/D, selkä kuvattu terveeksi. Näyttelytulos AVO-H.

Elmo on pääosin rauhallinen tuumailija ja tarkkailija, joka ei turhia hötkyile.Hän vahtii kotona omalta tarkkailupaikaltaan, rappustasanteelta meille tulevia ja pihassa liikkuvia, mutta ei hauku vaan joskus saattaa kuulua matalaa murinaa, kun pihassa menee toinen koira. Kotiin tulevat Elmo ottaa vastaan häntää heiluttaen esitellen saalistaan, joka on yleensä sukka, kenkä tai lelu. Muutenkin Elmo tykkää kanniskella tavaroita, erityisesti sukkia. Hän myös osaa tuoda niitä pyydettäessä. Vaikka perusluonne on rauhallinen, niin tietyistä asioista Elmo innostuu satasella jopa joskus niin että mopo keuliin ja poika saa hepulin. Näitä ovat frisbeen, hyppyesteet ja agilityputket sekä maalimiesten etsiminen hakumetsässä. Hra rauhallisuuden kanssa harjoitellaankin nykyisin myös malttia ja vireenhallintaan. Lisäksi Elmo rakastaa metsälenkkejä, jossa juoksuhepulit ovat sallittuja. Metsälenkeillä Elmon pravuuria ovat kivien päälle kiipeäminen eikä sieltä tulla alas ennenkuin on saatu namipalkka.

Elmo harrastaa palveluskoiralajeja; pääasiassa jälkeä ja hakua, jossa ilmaisuna on rulla, koska Elmo ei juurikaan hauku. Myös esineruutu eli esine-etsintä on yksi Elmon lempijutuista.Elokuussa suoritti palveluskoirien soveltuvuuskokeen eli BH:n niin, että nyt olisi oikeus osallistua virallisiin palveluskoirakokeisiin. Jos hyppynoudot saa talven aikana reenattua kuntoon niin, eiköhän Elmo nähdä ensi keväänä/kesänä joissakin kisoissa. Lisäksi kisaa rally-tokossa AVO- luokassa, josta toivottavasti tämän talven aikana saa vielä kaksi hyväksyttyä tulosta ja nousee voittajaluokkaan.Elmo tykkää kovasti uimisesta ja on kesällä käyneet kokeilemassa vepeä ja portugalin vesikoirien vesityökoetta. Talvella käy usein koirauimalassa. Elmo on oikea nenätyökoira ja noiden pk-lajien oppiminen on sille ollut kovin helppoa ja luontaista. Poika syttyy kun pääsee nenähommiin ja siellä on kovin sitoutunut hommiin, ja jopa hieman liiankin itsenäinen, vaikka muuten kotioloissa on mammanpoika.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,17% kuuden sukupolven mukaan

Alla isä "Elmo" ja emä "Nala"

Saari-pentue

Syntyivät 7.11.2017

Urokset: Maravilloso Faro Isla "Elmo", Maravilloso Luz Isla "Turo", Maravilloso Helado Isla "Jaffa", Maravilloso Sol Isla "Wertti", Maravilloso Paraiso Isla "Niko", Maravilloso Encantado Isla "Pedro"

Nartut: Maravilloso Isla De Amor "Malla", Maravilloso Tormenta Isla "Hetta", Maravilloso Isla De Alegria "Martta"

Emona Isla (Maravilloso Isla). Islan terveystiedot: lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D. Näyttelytulos JUN-ERI. Isla harrastaa ja kisailee (MES-luokassa) Rally-Tokossa. Kesäisin harrastaa myös VEPEÄ. Espanjanvesikoiraharrastajien leirillä elokuussa kokeili spanielintaipumuskokeen osioita, hienosti läpäisi ne. Tulevaisuudessa Taippareihin menee. Isla oli puoli vuotias, kun ensimmäisen kerran kävi paimentamassa lampaita. Hienosti luontainen taito tuli esiin paimennuksessa. Isla on myös kokeillut Noran kanssa erillaisia koirajuttuja, on aina innokas treenaamaan.

Isla on meidän sijoitustyttö, jota näemme vähintään kerran viikossa. Asustelee Noran luona, missä asustelee myös Islan tyttö Mida (myös sijoitustyttömme). Olemme tehneet yhdessä lomareissuja. Hienosti sopeutuu isompaankin koiralaumaan. Isla on kuin emonsa Myy, hyvin sopeutuvainen erillaisiin paikkoihin ja tilanteisiin.

Isänä Fredde (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe).

"Fredde on vauhdikas ja työteliäs koira, joka on aina mukana siellä missä tapahtuu. Se tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, mutta työmoodissa ollessaan ympärillä olevat asiat ovat sille yhdentekeviä. Fredden kanssa harrastetaan eri koiralajeja laidasta laitaan, ja sen onkin monipuolisuudessaan mitä parhain treenikaveri. Sohvaperunaa tästä koirasta ei saa tekemälläkään. Hellyydenosoituksista ei erityisemmin välitä, yöllä kyllä pujahtaa emännän jalkopäähän nukkumaan." - Tämä omistajansa Leenan kertomus Freddestä.

Kun haimme Fredden meille niin "tuli kuin kotiinsa". Sopeutui meille hyvin, vieraiden ihmisten ja koiralaumamme kanssa. Vieraita, kun kävi, otti nekin iloisesti häntä heiluan vastaan. Muutaman päivän vietti Noran luona, ja oli sielläkin hyvin rentona asettunut taloksi. Niin meillä kuin Noran luona tuli sohvalle rapsutettavaksi.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,60% kuuden sukupolven mukaan.

Alla isä "Fredde" ja emä "Isla"

P-pentue

Syntyivät 15.10.2017

Urokset: Maravilloso Principe "Papu", Maravilloso Pescador "Torsti", Maravilloso Peluche "Heikki"

Nartut: Maravilloso Perla De Mar "Malla", Maravilloso Perla Marron "Tyyne", Maravilloso Perla De Rocio "Indie", Maravilloso Pista Marron "Luna", Maravilloso Pata Derecha "Melli", Maravilloso Perla Almeja "Manta", Maravilloso Princesa "Nekku", Maravilloso Pantera "Oili"

Emona Myy (Maravilloso Carmen) . Myyn terveystiedot: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D. Näyttelytulos AVO-ERI, ROP, FI MVA. Myyn pääharrastus on Rally-Toko, siirtyi keväällä VOI-luokkaan. Harrastaa agilityä (kisannut, niin että, pääsi maxi-2 luokkkaan) ja VEPEä. Pari kertaa vuodessa käy paimentamassa lampaita. Jälkiä ja hakua silloin tällöin. SPA1 - spanielien taipumuskoekeen läpäissyt. Lukuisia muita koirajuttuja tehty. Myy on aina innokas tekemään, mitä koirajuttuja vaan lähdetään treenaamaan. Luonnetestissä sai 48 pistettä: Toimintakyky: kohtuullisen pieni, terävyys: kohtuullinen, ilman jälj. jääv. hyökkäyshalua, puolutushalu: pieni, taisteluhalu: kohtuullisen pieni, hermorakenne: vähän hermostunut, tempperamentti: kohtuullisen vilkas, kovuus: pehmeä, luoksepäästävyys: luoksepäästävä - aavistuksen pidättyväinen, laukauspelottomuus: laukausvarma.

Myyn kanssa on rento kulkea missä vaan, sopeutuu joka paikkaan. Kotioloissa tykkää olla ihmisen vieressä rapsuteltavana. Leluilla leikkimisestä innostuu, niinkuin "töitä" tehdessä. On hyvin sitkeä, kun haluaisi oman tahtonsa läpi, esim lelujen heittämisessä.

Isänä Pluto ( Aquagruaz Frontano). Terveystiedot: lonkat A/A, kyynäsnivelet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Selkätutkimus, VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV1 (toinen ja kolmas ristinikama eivät ole normaalisti yhteen liittyneet. Plutoa ei selkä ole koskaan vaivannut.) Näyttelytulos NUO-ERI. Pluton perheen kuvaus hänestä: älykäs, seurallinen, tottelevainen, rapsutuksia rakastava. Pluto asuu perheessä, jossa on vanhemmat ja viisi lasta (vanhin jo täysikäinen) .

Kun kävimme Plutoon tutustumassa, niin otti meidät vastaan iloisesti häntä heiluen. Tuli luoksemme rapsuteltavaksi reippaasti. Meillä oli mukana neljä koiraa, kaikki päästi sisälle heidän kotiin ilman murinoita, häntä vaan heilui . Pentukoirankin (4kk) otti hienosti vastaan, ei välittänyt vaikka tuli iholle.

Pluto kyläili meillä sitten kolme päivää elokuussa. Meille tullessa hyvin itsevarmasti asteli sisään, vaikka tytöt haukkuivatkin. Hyvin seurallinen ja vieraatkin otti vastaan häntä heiluen. Rapsutuksia tuli hakemaan sohvalle meidän viereen maate käyden. Vaikka olimme vieraita hälle, niin hyvin totteli meitä. Todella suloinen poika.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,89% kuuden sukupolven mukaan.

Alla isä "Pluto" ja emä "Myy"

O-pentue

Syntyivät 28.02.2017

Urokset: Maravilloso Oso Der Mar Del Rey "Smokey", Maravilloso Osito De Peluche "Risto", Maravilloso Osado Marinero "Pablo", Maravilloso Oso Beis "Valo"

Nartut: Maravilloso Osa De Peluche "Mindy", Maravilloso Ondas De Sirena "Iines", Maravilloso Orgullosa Cisne "Elsa", Maravilloso Ola Nude "Nano"

Emona on Luna, Maravilloso La Sirenita. Lunan terveystiedot: lonkat B/A, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (tutkittu 24.10.-16), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutito D/D (terve, vanhempien mukaan). Näyttelytulos NUO ERI, NUK 2, SA. Lunan pääharrastus on agility. Kaksi kertaa viikossa treenaa perheen 14-v. tytön kanssa. Luna harrastaa myös koirafrisbeetä ja Rally-Tokoa. Ihaillen olen katsonut kuinka Luna toimii tytön kanssa, siinä yhteistyötä parhaimmillaan. Luna oli meidän kanssa 7kk ikäisena Espanjanvesikoiraharrastajien leirillä, ja siellä harjoittelimme hajutyöskentelyä. Luna oli tosi taitava siinä. Ohjaaja Jari Parkkisenniemi antoi meille vaikeampia tehtäviä kuin monelle muulle, hän kehui kuinka taitava ikäisekseen Luna on. Hienosti osasi merkkata oikean hajupurkin. Luna asustaa perheessä, jossa on kolme lasta ja kuusi vuotias perrotyttö, sekä tietenkin perheen vanhemmat. Luna on sosiaalinen, innokas ja taitava treenikoira, virtaa neidissä riittää. Alta löydät L-pentueen kohdalta kuvaukset Lunan vanhemmista.

Isänä on Caro, Maravilloso Jerez. Caron terveystulokset: lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO EH, AVK 2. Caro harrastaa Rally-Tokoa ja agilityä. Caro asustaa kahden aikuisen ihmisen ja 9kk ikäisen perropojan kanssa. Usein heillä vierailee aikuiset lapset ja lapsenlapsia. Kaikkien kanssa Caro tulee hyvin toimeen ikään katsomatta. Eläinlääkäreitä yllättänyt sosiaalisuudellaan, ja kun on niin helppo käsitellä. Saattaa nuollaista heidän naamaakin tarkastuksen loputtua. Caro on kuin isänsä; mamman kainalossa on niiiiin hyvä olla. :)

Caro on sosiaalinen ja taitava treenikoira. Intoa riittää vaikka mitä tehtäis. Alta löydät on J-pentueen kohdalta kertomukset Caron vanhemmista.

Niin Lunan kuin Caron kehitystä olemme saaneet seurata syntymästä lähtien tähän päivään (ja varmasti/toivottavasti myös eteenpäinkin), ja siksi tunnemme vanhemmat tosi hyvin. Molemmat käyvät meidän kasvateille järjestämässä ns perjantaitreeneissä lähes joka viikko. Molemmat ovat olleet meillä kotonamme hoidossa muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,17% kuuden sukupolven mukaan.

Alla isä "Caro" ja emä "Luna"

Frozen-pentue

Syntyivät 22.11.2016

Urokset: Maravilloso Frozen Kristoff "Taavi", Maravilloso Frozen Sven "Iivari", Maravilloso Frozen Olaf "Capone"

Nartut: Maravilloso Frozen Elsa "Soma", Maravilloso Frozen Bulda "Elli", Maravilloso Frozen Anna "Oona"

Emona on Mansi, Maravilloso Frutilla. Mansin terveystiedot: lonkat C/C, kyynäreet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO ERI, AVK 2. Mansin pääharrastus on agility, sitä on kaksi-kolme kertaa viikossa. Siinä vauhtia riittää radalla. Kotona myös on Dobo pallo, jolla tykkää Milliksen kanssa jumpata. Myös monet ns sirkustemput ovat Mansin mielipuuhia. Myös kotioloissa ja lenkeillä tekevät kaikenlaisia koirajuttuja mm. etsimistä - nenä työskentelyä. Välillä Mansi käy Royn kanssa treenailemassa koirafribeetä. Mansi asustaa Milliksen ja Royn kanssa. Perheeseen kuulu Mansin lisäksi Muru ja Maito perrotytöt. Meillä Vihdissä tytöt vierailevat usein Milliksen ja Royn kanssa. Joten Mansikin on kuin kotonaan meillä - meidän tytöt sekä Milliksen ja Royn tytöt ovat kuin yhtä perrolaumaa.

Isänä on Sisu, Green Perry's Nevado Neto. Sisun terveystiedot: lonkat A/A, kyynäreet 0/0, silmät terveet. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttelytulos: AVO ERI, AVK 1. Luonnetestattu ja pisteitä 176 (koiranetistä voit lukea koko luonnetestin tuloksen. Tässä vain muutama poiminto: Hermorakenne - tasapainoinen, luoksepäästävyys - hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin).

Sisu on energinen, joskin vanhemmilla päivillään hieman rauhoittunut vesikoirauros. Herra oli varsinkin nuorena hyvin
vauhdikas ja omapäinen, joten monet väännöt on käyty. Nykyään on edelleen itsenäinen ja omapäinenkin, mutta elämänkokemus on osoittanut ettei kaikesta tarvitse hötkyillä tai vääntää. Sisu on ensimmäiset vuotensa asunut kerrostalossa ja se menikin varsin mallikkaasti. Kuitenkin viihtyy paremmin maalla, jossa nyt asutaan kahden lapsen, kahden aikuisen ja kahden vesikoirauroksen perheessä. Sisu on hyvin ihmisrakas ja viihtyy kaikenkokoisten ja -ikäisten seurassa. Kotona, etenkin ulkona, Sisu haluaa olla mukana ihmisten askareissa ja leikeissä. Sisun mielipuuhiin kuuluu noutaminen, etsiminen ja erityisesti metsässä ulkoilu, sekä tietenkin uiminen! Sisu on nopea oppimaan ja palkinnoksi riittää usein pallon/kepin/kävyn heitto.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 2,87% kuuden sukupolven mukaan 

Alla emä "Mansi" ja isä "Sisu"

N-pentue

Syntyivät 8.10.2016

Urokset: Maravilloso Noche Rey "Mauno", Maravilloso Noche Caluroso "Puhti", Maravilloso Noche Beso "Sulo", Maravilloso Noche Viento "Otto"

Nartut: Maravilloso Noche Luna "Tudde", Maravilloso Noche Fragancia "Peppi", Maravilloso Noche Oscura "Vida", Maravilloso Noche Perla "Mimosa", Maravilloso Noche Tibia "Nella", Maravilloso Noche Niebla "Elli"

Emona Meri, Aquatic Mama Cocha. Merin lonkat B/B, kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-B. Kilpirauhastulokset ok,TGAa negat. Diluutio D/D terve. Näyttelyssä JUN ERI VASERT, AVO-ERI SA. Meri harrastaa ja kisailee Rally-Tokossa VOI-luokassa. Muita harrastuksia on VEPE ja agilityä. Jälki- ja hajutyöskentely kursseja ollaan käyty. Kun Meri lähtee "töihin" niin se ei näe kuin sen henkilön, jonka kanssa lähtee. Keskittyy täysin siihen. Rally-Tokossakin, niin ei näe muita koiria, kuin vain ohjaajansa. Luonteeltaan Meri on rauhallinen ja sopeutuva. Tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, varsinkin meillä vierailevian urosten kanssa. Myös ihmiset ovat Merin mielestä kivoja. Ihan vento vieraan ihmisen luokse ei mene juosten. Mutta kun huomaa, että me hyväksymme ihmisen, niin sekin hyväksyy. Ruoka-aika on Merille hyvin tärkeä kohokohta päivässä. Merin on pystynyt motivoimaan namipaloilla, silloin tekee lähes mitä vaan, kun namia on tiedossa.

Isänä on Bonachón Pedros Heavy G. Pedron lonkat A/A, kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Pedrosta ei ole tutkittu Diluutiota (emä terve ja isä kantaja). Joten Pedro ei ole sairas. Näyttelyssä NUO-ERI. Pedro asustelee 4-henkisessä perheessä, kaverina toinen vesikoirauros. Pedro on toimelias rento poika.Se on aina valmiina lähtemään, oli sitten kyse tokosta, agilitysta tai vain lenkkeilystä. Harrastuksissaan se tekee kaiken täysillä, oppii nopeasti ja keskittyy hyvin hommiinsa. Se ei jännitä eikä hötkyile uusissa paikoissa tai tilanteissa ja touhukkuutensa vastapainona pystyy/osaa myös rentoutua paikasta riippumatta. Innokkaasta ja avoimesta luonteestaan johtuen Pedro leikkii mielellään toisten koirien kanssa ja tykkää "pusutella" kaikkia rapsuttajiaan.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,54% kuuden sukupolven mukaan.

Alla isä "Pedro" ja emä "Meri"

M-pentue

Syntyivät 16.4.2016

Urokset: Maravilloso Maizal "Toffi", Maravilloso Marinero "Nero", Maravilloso Milagro "Ozzy", Maravilloso Marrón "Rene"

Nartut: Maravilloso Marca "Mila",   Maravilloso Mente "Maisi", Maravilloso Margarita "Mida", Maravilloso Morena "Valma", Maravilloso Mariposa "Manna"


Emona Isla, Maravilloso Isla. Islan lonkat B/B, kyynäreet 0/0 sekä terveet silmät. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Diluutio D/D terve. Isla harrastaa ja kisailee Rally-Toko ALO-luokassa.On ilo katsella kuinka Isla tekee rataa Noran kanssa, häntä heiluu ja kontakti Noraan pysyy koko ajan. Tehtävät toteuttaa salaman nopeasti. Nora on Islan kanssa kokeillut erillaisia koiraharrastuksia: agilityä, koirafribeetä. Islan ollessa puoli vuotias olimme porukalla paimentamassa lampaita. Isla ymmärsi heti miten pitää paimentaa. Lähti heti ohjaamaan karanneen lampaan takaisin laumaan. Se hämmästytti meidät kaikki. Isla on luonteeltaan avoin niin ihmisiä kuin muita koiria kohtaan.

Isänä Toffe, Nuutuksen Toffee. Toffen lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmissä ei periytyviä sairauksia. Toffella traumaperäinen verkkokalvon irtoama. Toffe harrastaa ja kisailee agility Maxi 1:ssä. Toimii kaverikoirana. Ja sen kyllä huomasi, kun tavattiin agilityhallin pihalla. Toffe tuli iloisena meitä moikkaamaan. Kun Turo lähti toisen koiransa kanssa treenaamaan, niin Toffe jäi meidän vieraiden ihmisten kanssa luottavaisin mielin ja rauhallisesti odottamaan vuoroaan. Kun sen treenivuoro tuli, näimme kuinka innokkaasti ja taidokkaasti meni radalla. Aikoinaan näyttelyssä ihastuimme Toffeen. Käytös ja ulkonäkö miellytti meitä. Toffe kokeillut MeJää. Suorittannut Spanielien taipumuskokeen SPA1. Näyttelyssä JUN-ERI.

Sukusiitosprosentti 1,97% kuuden sukupolven mukaan

Alla isä: "Toffe" ja emä: "Isla"

Carmen-pentue

Syntyivät 9.3.2016

Urokset: Maravilloso Bizet "Vilho", Maravilloso Remendado "Romeo", Maravilloso Dancairo "Bob", Maravilloso Andres "Nero", Maravilloso Zuniga "Touho", Maravilloso Escamillo "Milo", Maravilloso Moralés "Myrsky", Maravilloso Don José "Paju"

Nartut: Maravilloso Mercedes "Tiuku"

Emona Myy, Maravilloso Carmen. Myyllä on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Kilpirauhastulokset OK, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Myy suorittanut Spanielien taipumuskokeen hyväksytysti, SPA1. Harrastaa ja kisailee agility maxi2:ssa.Haju työskentely on aivan mahtavaa. Sitäkin kokeiltu MeJässä (ohjaajat sanoivat, että noin hyvä, niin MeJä-kokeeseen vaan), Haussa (ihmisjälki), hirvensorkalla tehty jälki. Rally-Toko aloitettiin harrastusmielessä vuosi sitten. ALO-luokka suoritettu. VEPEä harrastanut kahtena kesänä. Myyn kanssa on kiva lähteä treeneihin, kun aina se on valmis ja innokas. Monesti yllättää Marjon taidoillaan. Kotioloissa rauhallinen, kylläkin leikkiminen maistuu aina. Myy on sosiaalinen, ensin kyllä pitää vähän katsoa millainen vieras ihminen on, mutta nopeasti tutustuu.

Isänä Tarmo, Ran-Plan Chocospeed. Tarmolla on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, terveet silmät. Kilpirauhastulokset OK, TGAa negat, diluutio D/D. Näyttelystä mm AVO-ERI. Tarmo on iloinen poika. Asustelee maalaistalossa, jossa lehmiä, vasikoita, kissoja sekä perrouros. Sopeutuu ja käyttäytyy hienosti eri paikoissa ja erillaisten ihmisten kanssa, on kyse sitten aikuisista tai lapsista. Tarmo on Mansin isä. Mansi on reipas agilityharrastaja. Mansin veljellä on aivan mahtava luonne. Joten innolla odotamme näistä pennuista ihania ja eloisia perropentuja.

20.4 Tarmon omistaja soitti ja kertoi kuinka Tarmo lähtenyt naapuriin muuttaneiden lasten (12v->) kanssa lenkille. Hienosti oli käyttäytynyt ja lenkki sujunut mukavasti, vaikka Tarmolla ei kokemusta isommista lapsista (Tarmon perheessä pari vuotias lapsi). Lapset olivat Tarmolle vieraita. Sen jälkeen lapset käyneet hakemassa Tarmoa lenkille useamman kerran. Jopa käyttäneet Tarmoa heidän kotonaan, jossa useita eri ikäisiä lapsia. Siellä haistellut rauhallisesti paikat, eikä ollut moksiskaan ympärillä olevasta hälinästä.

Sukusiitosprosentti 1,12% kuuden sukupolven mukaan 

Alla emä "Myy" ja isä "Tarmo"

Disney-pentue

Syntyivät 31.8.2015

Urokset: Maravilloso Peter Pan "Rudi", Maravilloso Robin Hood "Osku"

Nartut: Maravilloso Pocahontas "Siiri", Maravilloso Cinderella "Peppi" (Pepillä oma blogi täällä!), Maravilloso Little Mermaid "Maito"

31.8.2015 Mansille (Maravilloso Frutilla) ja Nagalle (Bonachón Morich) syntyi 5 karvaista rakkauspalleroa. Tämä on Mansin ensimmäinen pentue.

Mansi on rakkautta rakastava ja rakkautta antava koira, joka tykkää kaikenlaisesta harrastamisesta. Kotona Mansin lempileikkeihin kuuluu piilos- ja etsintäleikit. Mansi on myös kova käyttämään nenäänsä ja omaa todella tarkan hajuaistin. Pääharrastus on Agility, jossa Mansi kilpailee Milliksen kanssa. Mansi tykkää myös Dobosta ja uusimpana harrastuksena Mansille on tullut koirafrisbee. Välillä Mansi käy sijaistamassa "isosiskoa" Murua Rally-Tokotreeneissä. Näyttelyistä paras tulos AVO-ERI. Lonkat C/C (eläinlääkärin mukaan hyvin lähellä B/B) . Kyynärnivelet 0/0. Polvilumpio 0/0. Epävirallinen selkäkuva OK. Ei perinnöllisisä silmäsairauksia. Kilpirauhanen OK, TGA negat. Diluutio D/D (terve).

Mansin kanssa menimme Nagan luokse kesäkuun lopussa. Pariskunta alkoi leikkimään ja juoksentelamman heti. Näin näyttivät meille, että tykkäävät toisistaan. Marjo ja Jari olivat Nagan tavanneet jo 29.3 Turussa näyttelyssä. Naga oli siellä rauhallinen ja kauniisti esiintyvä nuori herra. Tuli veljensä kanssa heti moikkaamaan meitä. Naga elää perrolaumassa, jossa on narttuja sekä uroksia. Sen pääharrastus on agility, jossa kilpailee medi 3-luokassa. Naga on kuuliainen ja oppivainen uros. Meille tullessa kotiutui samantien laumaamme. Oli niin narttujemme kuin meidän perheen ihmisten kanssa heti kaveria. Naga hurmasi meidät täysin <3 . Näyttelytulos AVO-EH. Lonkat A/A. Kyynärnivelet 0/0. Ei perinnöllisisä silmäsairauksia. Kilpirauhanen OK, TGA negat. Diluutio D/d (kantaja).

Sukusiitosprosentti 1,77% kuuden sukupolven mukaan 

Alla emä "Mansi" ja isä "Naga"

L-pentue

Syntyivät 19.1.2015

Urokset: Maravilloso Lamer "Carlos", Maravilloso Leonardo "Bosse", Maravilloso Las Ola "Osku", Maravilloso Lustre "Nuka", Maravilloso Labio "Laku", Maravilloso Logro "Elmo"

Nartut: Maravilloso La Sirenita "Luna", Maravilloso La Corazon "Fanny", Maravilloso La Nina Bonita "Luna"

19.1.2015 Meri (Aquatic Mama Cocha):lle ja Loimu ( Bonachón Noah):lle syntyi yhdeksen kaunista pentua.

MERI on kotioloissa rauhallinen, mutta metsässä lenkillä ja treeneissä virtaa löytyy. Merin pääharrastus on Rally-Toko. Agilityä harrastaa omaksi iloksi. Uimista rakastaa, nauttii uida itsekseen. Vepeä käytiin kokeilemassa elokuussa - ohjaajat olivat sitä mieltä, että kyllä Meristä hyvä Vepekoira tulisi. Intoa löytyi ja Meri osoitti minulle työntäen köyttä minulle , että se haluaisi pelastaa veneen uudelleen järveltä. Meri viihtyy laumassa, mutta väsymyksen iskiessä hakeutuu rauhalliseen paikkaan nukkumaan ollaan sitten missä tahansa. Näyttelyistä paras tulos SA, VASERT. Lonkat B/B , kyynäreet 0/0, ei perinnöllisiä silmäsairauksia, PRA-B (kantaja), kilpirauhanen OK ja TGA negat. Diluutio D/D (terve).

LOIMU hurmasi Merin ensi näkemällä, taisi tunne olla molemmin puoleinen. Reilu viikon pariskunta vietti yhteistä aikaa, ja koko ajan niillä oli hauskaa yhdessä. Loimun lähtiessä kotiin Meri meinasi lähteä Loimun mukaan. Ja kun Meri kutsuttiin pihaltamme sisälle, Loimu lähti Merin perässä sisälle. Loimu hurmasi meidän koko perheen, niin kaksi- kuin nelijalkaiset. Sopeutui laumaamme heti, kun saapui meille. Sen kanssa oli helppo kulkea missä vain. Me otimme Loimun mukaan omiin perjantaitreeneihimme, siellä käyttäytyi tosi hienosti muita koiria kohtaan, sekä antoi vieraiden ihmisten rapsutella itseään - hyvin luottavainen. Loimu harrastaa perheensä kanssa patikointia. Ja sen kyllä huomaa, kroppa on hyvin timmissä kunnossa. Näyttelyistä paras tulos SA, VSP, SERT, CACIB. Lonkat A/A, kyynäreet 0/0 , ei perinnöllisiä silmäsairauksia, kilpirauhanen OK ja TGA negat. Diluutio D/D (terve).

Loimun omistajan lausetta lainatakseni: Tästä yhdistelmästä syntyy hyvä luonteisia ja kauniita pentuja. Itse lisäisimme, että myös terveitä niin kuin vanhemmat.

Sukusiitosprosentti 1,28% kuuden sukupolven mukaan

Alla isä "Loimu" ja emä "Meri"

J-pentue

Syntyivät 6.8.2014
Urokset: Maravilloso Jerez "Caro", Maravilloso Jaguar "Silli", Maravilloso Joven Amo "Paco"

Nartut: Maravilloso Joya "Lilli", Maravilloso Jardinera "Rilla", Maravilloso Jovencita "Nala", Maravilloso Jasmine "Bibi"

6.8.2014 Miisalle ja Lucalle syntyi pentue. Yhdistelmä Maravilloso Esmeralda (Miisa) ja Ay Picaro Quinto (Luca) .
Miisa on kuin emonsa Myy iloinen, aktiivinen ja kaikkien kaveri. Rakenteeltaankin hyvin samanlainen. Olemme sanoneetkin, että ovat kuin kaksosia. Erona vain, että Myy on ruskea ja Miisa musta pohjaväriltään. Miisan lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, polvilumpio 0/0, silmät: terveet, vain yksi ylimääräinen ripsi. Kilpirauhasnäytteet ok. Harrastukset agility, patikoiminen. On käynyt perustoko- ja hajunerottelukoulutukset (osaa ilmaista istumalla kuivatun kanttarellin). Vedestä noudot onnistuu, innokas uimari. Näyttelystä ROP, SERT.

Luca on hurmaava herrasmies. Miisalla ja Lucalla rakkaus syttyi ensisilmäyksestä. Luca on kotioloissa rauhallinen, ja mamman kainalossa on ihana loikoilla. Ilmoittaa kaikki tontille tulijat, mutta tehtävän tehtyään rauhoittuu. Luca harrastaa Vepeä ja agility, etsijäkoirakoulutuksenkin on käynyt. Lucan lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, kilpirauhasnäytteet ok.Diluutio D/D. Luonnetestistä saanut 144pistettä. Näyttelystä AVO ERI, SA .

Sukusiitosprpsentti 0,52% 6 sukupolven mukaan

Alla isä "Luca" ja emä "Miisa"

I-pentue

Syntyivät 27.11.2013

Urokset: Maravilloso Impronta "Mara", Maravilloso Invento "Poju"

Nartut: Maravilloso Instante "Nala", Maravilloso Intelecto "Lilo", Maravilloso Islote "Lara", Maravilloso Influjo "Toffi", Maravilloso Illusia "Nala", Maravilloso Invierno "Nada", Maravilloso Isla "Isla"

27.11.2013 Syntyi Tumpille ja Myylle 9 pentua. 2 urosta ja 7 narttua.
Emä on Maravilloso Carmen "Myy" (vanhemmat: Carmeliteofgold x FI MVA Aquatic Aquilo). Myyllä on mahtava luonne, iloinen, motivoitunut ja ystävällinen kaikille karvoihin katsomatta. Myyllä on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Myy omaa upean rakenteen ja on FI MVA eli Suomen muotovalio. Myy harrastaa agilitya, ja ratojen suoritus onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Pentueen isä, Herman's Tuyu "Tumppi" on todella ystävällinen, hyvä luonteinen ja sopeutuvainen perrouros, joka on syntynyt 25.9.2007. Tämä on Tumpin kolmas pentue. Näyttelyissä Tumppi on arvosteltu sertin arvoiseksi.

Sukusiitosprosentti 0,99% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Alla isä "Herman's Tuyu "Tumppi" ja emä Maravilloso Carmen "Myy"

H-pentue

Syntyivät 17.11.2013

Urokset: Maravilloso Hiawatha "Pablo", Maravilloso Hombre Del Saco "Lacu", Maravilloso Hombre Humor "Hessu", Maravilloso Hombre Besito "Rino", Maravilloso Hombre Honesto "Manu", Maravilloso Hallazgo "Figo", Maravilloso Hombre Heroe "Pepsi"

Nartut: Maravilloso Heroina "Venla", Maravilloso Hada Madrina "Milli"

17.11.2013 syntyi Merille ja Börjelle kaksi tyttöä ja seitsemän poikaa. Nartuista toinen on musta valkoisin merkein ja toinen ruskea valkoisin merkein. Uroksista kaksi on ruskeavalkoisin merkein ja loput mustia valkoisin merkein.
Emä Aquatic Mama Cocha "Meri" on rauhallinen ja todella ystävällinen. Meri on pärjännyt hyvin Rally-tokossa ja harrastaa myös agilityä. Näyttelyissä Meri on saanut vara-sertin. Meri oppii nopeasti uudet asiat ja isännän mukaan ei ole "turha hötkyilijä", vaan mielellään seuraa tilannetta rauhallisena :)

Pentueen isä on Kirsun Besito de Banquero "Börje". Börje harrastaa agilityä, pitkiä lenkkejä ja käy koiraleireillä. Börje on sopeutuvainen ja hyvä luonteinen, sekä omaa komean ulkonäön, jota on arvosteluissakin kehuttu.

Sukusiitosprosentti 1,42% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Alla isä: Kirsun Besito De Banquero "Börje" ja emä: Aquatic Mama Cocha "Meri" 

F-pentue

Syntyivät 5.5.2013
Urokset: Maravilloso Fenomeno "Remo"

Nartut: Maravilloso Frutilla "Mansi"

05.05.2013 syntyi Maravilloson kolmas pentue. Maailmaan tupsahti yön aikana 2 valkoista pienokaista ruskein merkein. Tänään on 5.11.2013 ja Mansi & Remo tänään puolivuotiaita! Onnea! Molemmat ovat reippaita, vilkkaita ja sosiaalisia. Elämän ensimmäinen puolivuotta on mennyt molemmilla hyvin.

Sukusiitosprosentti 2,23% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Alla emä: Aquatic Artemis "Valo"  ja isä: Ran-Plan Chocospeed "Tarmo"

E-pentue

Syntyivät 6.4.2012
Urokset: Maravilloso Encanto "Rölli", Maravilloso Eridanus "Aku", Maravilloso Equuleos "Poju", Maravilloso Escobar "Arttu", Maravilloso Escudo "Vili", Maravilloso Erasmo "Topi"

Nartut: Maravilloso Esmeralda "Miisa", Maravilloso Esperanza "Riesa"

06.04.2012 maailmaan syntyi Maravilloson toinen pentue. Toinen nartuista ja kaksi uroksista ovat valkoisia mustin merkein, ja loput mustia valksoisin merkein. Lisätietoja pentueen vanhemmista, sukutaulusta ja E-kasvateista löytyy alempaa.
Emänä on ensimmäisestä pentueestamme oleva Maravilloso Carmen "Myy" (Carmeliteofgold x FI MVA Aquatic Aquilo). Myyllä on mahtava luonne, iloinen, motivoitunut ja ystävällinen kaikille karvoihin katsomatta. Myyllä, kuten myös kaikilla tutkituilla sisaruksilla, on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Myy harrastaa agilitya, ja ratojen suoritus onnistuu helposti ja vaivattomasti.
Pentueen isä, Concurrido Lino "Lino" (Bonachon Anda x Urkon de Ubrique), on komea, musta valkoinen, hurmaava perrouros, joka on syntynyt 14.1.2006. Lino omaa mahtavan luonteen ja on hyvin terve, A/A-lonkat, 0/0 kyynäret ja terveet silmät. Lino harrastaa jälkeä, agilitya ja tottelevaisuutta. Näyttelykäyntejä on kertynyt vain 3, mutta tulokset ovat hienoja, kaikilta kolmelta tiukalta suomalaistuomarilta tullut EH tai ERI. Linon omistaa Nina Salminen, kiitos vielä tästä hienosta mahdollisuudesta!

Sukusiitosprosentti 1.34% 6 sukupolven mukaan

Alla emä: Maravilloso Carmen "Myy" ja isä: Concurrido Lino "Lino"

C-pentue

Syntyivät 17.3.2010

Urokset: Maravilloso Columbus "Lupu", Maravilloso Casper "Cola" (A/A, 0/0, terveet silmät), Maravilloso Chelviz "Tatu", Maravilloso Christobal "Osku"

Nartut: Maravilloso Carmila "Minttu" (A/A, 0/0, terveet silmät), Maravilloso Carmen "Myy"(A/A, 0/0, terveet silmät)

Maravilloson ensimmäinen pentue syntyi 17.3.2010 ja pentue oli suuri, 4 komeaa urosta ja 2 kaunista narttua. Pennut saivat hyvät, rakastavat kodit ja on ollut ilo olla koirien elämässä mukana heidän kasvaessaan. Kasvatteja on myös näkynyt paljon sekä agilityssä että näyttelykehissä. Suuri kiitos siitä kuuluu teille!

Sukusiitosprosentti 3.02% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Alla emä Carmeliteofgold "Minni" ja isä FI MVA Aquatic Aquilo "Muffe"

Luo kotisivut ilmaiseksi!